Selecteer een pagina

Ch. Livernose Rules Otello

Rhodesian Ridgeback dekreu

Livernose Rules Otello
 • Vader: Ch. Kitoko Auksinis Feniksas
 • Moeder: Ch. Ave Caesar Driving me Onwards
 • Geboren: 07-01-2021
 • Fokker: M. v/d Biesen
 • Kennel: Livernose Rules
 • Schofthoogte: 67,5
 • Gewicht: 44
 • HD: A, ED: 0/0, Rug: Spondylose vrij, L7
 • JME, DM, EIC, EOAD, Hemofilie B, RR-IVA: Allemaal vrij
 • B-locus: B/b, D-locus: D/d, Ridge: R/R
 • Geen allergiën
 • Stamboom: click
 • Wanneer hier een  rasspecifieke  test of onderzoek ontbreekt is dit (nog) niet gedaan. Heb je serieuze interesse in @Hello als dekreu, en betreft het een passende combinatie die we zouden overwegen, dan zijn we zeker bereid de test of het betreffende onderzoek alsnog te laten uitvoeren.

Over @Hello

Zes weken na het overlijden van Emoji kwam @Hello
(spreek uit als Atello, Tello voor vrienden 😉 ) in ons leven.
Hij was op dat moment 16 maanden jong.

We werden getipt over de geplande herplaatsing van een Rhodesian Ridgeback reu, een volle broer van een ons bekende reu die we erg leuk vonden. We waren nog niet toe aan een nieuwe hond in ons leven, en zeker geen intacte puber reu. Maar na er een nachtje over te hebben geslapen (lees gepraat) besloten we toch te gaan kijken.

De reden voor herplaatsing was pure onderschatting van de hoeveelheid tijd en energie die een opgroeiende ridgeback reu kost. Met een peuter, een pasgeboren tweeling, covid beperkingen, en ziekte,  bleef er te weinig tijd voor hem over.

Hij was weliswaar liefdevol en goed opgevoed in de dagelijkse omgang in huis en tuin maar verdere training, contact met andere honden en activiteiten buitenshuis schoten erbij in. En dus kozen zijn eigenaren in het belang van @Hello, die op dat moment nog Otello heette voor herplaatsing.

We spraken dus af hem samen met Cara te bezoeken, Nou, he had us “at hello” en hetzelfde gold voor Cara. Nooit, sinds haar hormonale volwassenheid wou Cara ook maar iets weten van intacte reuen, zelf broer Sies met wie ze voor de eerste loopsheid fantastisch kon spelen wou ze niets meer van weten. Maar met @Hello lag ze binnen 3 minuten na het samen loslaten over de grond te rollen, vlogen ze achter elkaar aan over het land en dronken ze bij terugkomst samen uit één bak water.

Op 19-05-2022 werd hij gebracht. Livernose Rules Otello.
Otello, he had us “at hello”, klinkt als Atello…
1 letter verschil met de naam die hij al kende…
en zo werd Otello @Hello. 🙂

Op het moment van schrijven is hij bijna een jaar bij ons. Hij heeft zich geweldig aangepast aan onze manier van leven en tussen hem en Cara gaat het fantastisch.

Hij leert graag en snel, is zeer voer gedreven maar bij simpele dingen wordt ook een goedzo als beloning gezien. Aandacht is zijn alles, aandacht en knuffelen. Zijn favoriete houding is op zijn rug op de bank met zijn kop op schoot. Hij is speels, vrolijk, uitbundig, dapper en tegelijkertijd gevoelig. Een zeer rastypisch  karakter voor een Rhodesian Ridgeback dus, op de terughoudendheid naar vreemden na, dat staat niet in zijn woordenboek. Tenzij hij iets beters te doen heeft, komt hij graag Hello zeggen als je blijkt geeft daar behoefte aan te hebben en zijn aandacht trekt. 

Net als Daico en Emoji blijkt @Hello een jager in hart en nieren. Buiten de body awareness en showtraining op de hondenschool doen we met hem dan ook aan mantrailing en beginnen we seizoen 2023 met lure coursing om aan zijn jachtpassie tegemoet te kunnen komen.

Afgelopen maart hadden we ons show debuut, de allereerste show niet alleen voor hem, maar ook voor mezelf. Emoji heb ik destijds door de fokker laten showen omdat ik zelf niet durfde. 😉

Ik had hem ingeschreven voor de Spring Karst Winner, een driedaagse show in Slovenië.

Dag 1, CAC/CACIB show. Open klasse. 1U, CAC, Best Male, CACIB, BOS
Dag 2, CAC show. Open klasse. 1U, CAC, Best Male, BOS
Dag 3, CAC/CACIB show. Open klasse. 1U, CAC, Best Male, Res. CACIB

@Hello mag zich nu Sloveens kampioen noemen!
Super trots op onze jongen en op ons als koppel want dit was voor mij echt een persoonlijke overwinning. Hier zal het verder wel bij blijven want hoewel ik het trainen erg leuk vind, is showen niet echt mijn ding. 😉

@Hello voldoet hiermee aan alle door de Rhodesian Ridgeback Club Nederland (RRCN) gestelde voorwaarden voor de fokkerij. 

Hij is, selectief en beperkt beschikbaar voor teefjes die qua gezondheid, karakter, exterieur en afstamming een mooie match lijken. Tello beschikt over een Embark DNA profiel.

Bij serieuze interesse in @Hello als dekreu of bij vragen ben je van harte welkom contact op te nemen.